رادیولوژی مرکزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / واریس / مهمترین عامل واریس چیست؟

مهمترین عامل واریس چیست؟

اگر در پاهایتان رگهای ریز قرمز یا سیاه شده را میبینید باید بگوییم این فقط شما نیستید که با این مشکل مواجه هستید، واریس یکی از شایعترین مشکلات بین خانمهاست؛ البته این موضوع مختص خانمها نبوده و در آقایان نیز به کرات دیده شده است. این مشکل، زیبایی شما را بههم میریزد و ممکن است دردناک هم باشد، یعنی با مشکلی دست و پنجه نرم میکنید که هم به لحاظ زیبایی و هم به لحاظ سلامت مشکلاتی برایتان بههمراه خواهد داشت.
البته لازم نیست خیلی در این باره نگران شوید چون خوشبختانه شما میتوانید با داشتن اطلاعات درست یاد بگیرید که چطور از واریس پیشگیری کرده، با آن زندگی کنید یا از دستش خلاص شوید. ما در این مطلب اطلاعات بیشتری برایتان تدارک دیده ایم.

واریس چیست؟

سرخرگها و مویرگها، خون مملو از اکسیژن را از قلب به سایر قسمتهای بدن میرسانند و سیاهرگها خون را به قلب برمیگردانند.
مسئله اینجاست که رگهای پایتان برای این کار باید تلاش بیشتری انجام دهند، چون خون را برخلاف جهت جاذبه زمین پمپاژ میکنند، یعنی خون را به سمت بالا میرانند درحالی که جاذبه زمین به سمت پایین است، بنابراین اگر دریچههای قلب ضعیف شده یا آسیب ببینند، خون به سمت عکس حرکت خواهد کرد و این مسئله باعث ایجاد تورمی میشود که در واریس میبینید.

مهمترین عامل واریس کدام است؟

علت واریس فقط یک عامل نیست و با اینکه عوامل مختلف دیگری هم وجود دارد که خطر ابتلای شما به واریس را افزایش میدهد، ولی ژنتیک مهمترین عامل است.
۷۰تا ۸۰درصد از بیماران مبتلا به واریس، فردی در خانواده خود دارند که او نیز دچار واریس بوده است.
سایر عوامل خطرزا، جنسیت خانمها، چاقی، پیری و بارداری (چون در طول دوران بارداری، ۵۰درصد خون بیشتری برای مراقبت از جنین تولید میکنید) را شامل میشود.

واریس فقط در پاها دیده میشود؟

شاید با شنیدن نام واریس به یاد پاهای قرمز شده یا سیاه شده بیفتید، با اینکه واریس به خاطر وزن بدن و جاذبه زمین بیشتر در پاها دیده میشود، ولی انواع مختلفی از واریس در قسمتهای دیگر بدن هم دیده میشود. تلانژکتازی و ونوز لیک روی صورت، گردن و رگهای عنکبوتی در همه قسمتهای بدن ایجاد میشوند. حتی هموروئید که بزرگ شدن رگهای دور مقعد است هم نوعی واریس به شمار میآید.

چطور خطر واریس را کم کنیم؟

عوامل خطرزایی هستند که تحت کنترل شما نیستند، ولی میتوانید با حفظ وزن و خودداری از ایستادنها یا نشستن های طولانیمدت سهم خودتان را انجام داده و خطر ابتلا به واریس را تا اندازهای کاهش دهید. متخصصان توصیه میکنند از پوشیدن طولانی مدت لباسهایی که در قسمت میان تنه و کمر یا رانها تنگ باشند یا کفش پاشنه بلند خودداری کنید؛ چون هر دوی اینها بر گردش خون شما تاثیر میگذارند.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
برسی سیستم ادراری از طریق رادیوگرافیبرسی سیستم ادراری از طریق رادیوگرافی

تشخیص به هنگام ریفلاکس مثانه به حالب می تواند موجب درمان مناسب و در نتیجه پیشگیری از عوارض دائمی آن شود. در حال حاضر روش های تشخیصی متعددی برای ریفلاکس وجود دارد کهVCUG از متداول ترین آنها می باشند ... ادامه مطلب

آرتروز زانو چیست و چه علائمی دارد؟آرتروز زانو چیست و چه علائمی دارد؟

آرتروز، بیماری است که طی آن بافت غضروفی بین مفاصل فرسایش می یابد. با فرسایش و تحلیل رفتن بافت غضروفی، استخوان ها به یکدیگر نزدیک شده و سایش پیدا می کن ... ادامه مطلب

اندوسونوگرافی چگونه انجام میشود؟اندوسونوگرافی چگونه انجام میشود؟

اندوسونوگرافی یک روش اختصاصی به منظور بررسی پوشش و دیواره دستگاه گوارش فوقانی و تحتانی است که برای تشخیص توده‌ ها با استفاده از عکسبرداری و تشخیص ماهیت توده یا کیست با ایجاد شکاف و نمونه برداری در آن انجام می گردد. ... ادامه مطلب

ماموگرافی لیزری چیست و چگونه انجام می شود؟ماموگرافی لیزری چیست و چگونه انجام می شود؟

ماموگرافی لیزری برای تصویربرداری از پستان در زنان کاربرد دارد . ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465