رادیولوژی مرکزی

کاربرد بیوپسی چیست؟

بیوپسی یا نمونه برداری روشی برای بررسی دقیق تر بافت های بدن است که مشکوک به ابتلا به بیماری هستند . زمانی که آزمایش های اولیه غیرطبیعی بودن قسمتی از بدن را نشان دهند ، پزشک درخواست بیوپسی می کند . آزمایش ها و عکسبرداری از ناحیه مورد نظر در بدن ، برای تشخیص توده یا غیرطبیعی بودن بافت کاربرد دارد اما قابلیت تمیز بین بافت سرطانی و غیر سرطانی را ندارد . بیوپسی ، تنها راه قطعی و مطمئن تشخیص در اکثر سرطان ها است . بیوپسی متدی کم خطر و بدون درد است .

نمونه برداشته شده از بافت در آزمایشگاه بررسی میکروسکوپی می شود . چگونگی انجام بیوپسی به محل بافتی که از آن نیاز به نمونه برداری هست ، بستگی دارد . برای انجام بیوپسی نیاز به ناشتا بودن نیست اما اگر بیمار دارویی مصرف می کند ، حتما پزشک خود را در جریان بگذارد . بهتر است داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی و آسپرین مصرف نشود .

کاربرد بیوپسی

به چه دلایلی انجام بیوپسی توصیه می شود ؟

اگر بیماری دارای نشانه هایی از بیماری سرطان باشد ، پزشک معالج برای اطمینان از تشخیص صحیح ، بیوپسی از بافت ناحیه مشکوک را درخواست می کند اما این به آن معنا نیست که الزاما بیمار مبتلا به سرطان است . برای مثال اگر توده ای در سینه ( پستان )یک بیمار وجود داشته باشد و عکسبرداری و سونوگرافی آن را تایید کرده باشند تنها راه تشخیص قطعی سرطانی بودن یا نبودن این توده بیوپسی است . به صورت معمول بیوپسی برای شناسایی قطعی سرطان به کار می رود اما می تواند به شناسایی مسائل دیگری نیز کمک کند .

بیوپسی یا نمونه برداری از جمله خدمات قابل ارائه در رادیولوژی مرکزی اصفهان می‌باشد. شما می‌توانید جهت تعیین نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شمارهتلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.

بعنوان مثال چند مورد از شرایطی که نیاز به نمونه برداری دارند را ذکر می کنیم :

- تشخیص قطعی در مورد توده های دیده شده در ماموگرافی
- بیماری های مختلف پوست به عنوان مثال : تغییر شکل خال روی پوست که احتمال ملانوما دارد .
- تشخیص سیروز کبدی در بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن
- عفونت هایی مانند عفونت غدد لنفاوی

کاربرد بیوپسی چیست ؟

نمونه برداری یا بیوپسی تقریبا از هر جای بدن ممکن است انجام شود . مانند پوست ، اندام ها و ساختارهای مختلف بدن . بیوپسی برای بررسی دقیق ناهنجاری در اندام ها و بدن انجام می گیرد این ناهنجاری های عبارتند از :

- ناهنجاری های ساختاری : مانند تورم در یک اندام
- ناهنجاری های عملکردی : مانند مشکلات کبد و کلیه

سپس نمونه برداشته شده از بافت زیر میکروسکوپ بررسی می شود . چنانچه در نمونه مورد آزمایش ، سلول های غیر عادی دیده شود . بیمار برای بررسی های دقیق تر کاندید می شود . در مواردی که بیماری بارز است ، بیوپسی کمک می کند که شدت بیماری و پیشرفت آن یا میزان بهبود و پاسخ به درمان ، مشخص شود .

انواع بیوپسی

- نمونه برداری اکسینال : به آن بیوپسی کلی نیز گفته می شود . در این روش اگر پزشک به ناحیه ای مشکوک شود کل بافت آن را برداشته و برای آزمایش و بررسی به پاتولوژی می فرستد .
- نمونه برداری انسیالیزه : در این روش تنها بخشی از بافت ناحیه مورد نظر برداشته می شود .
- نمونه برداری با سوزن ریزه : از این روش برای برداشتن مقداری از سلول ها یا مایعات محل مورد نظر به وسیله یک سوزن نازک و بلند ، استفاده می شود .
- نمونه برداری سوزن هسته : در این روش پزشک با کمک یه سوزن مخصوص بخش کوچکی از بافت را خارج می کند .

روش انجام بیوپسی

تقریبا در همه روش های مختلف بیوپسی ، از وسیله و ابزاری تیز برای برداشتن نمونه و مقدار کمی از بافت محل مورد نظر استفاده می شود . برای انجام بیوپسی در نواحی حساس ابتدا محل را به صورت موضعی بی حس می کنند .

نقاهت پس از بیوپسی

اغلب بیوپسی ها فقط نیاز به بی حسی موضعی دارند و در دسته عمل های سرپایی قرار می گیرند و نیاز به بستری شدن ندارد . اما اگر بیوپسی حین عمل جراحی و با بیهوشی عمومی همراه باشد ، یک شب بستری خواهد داشت . اکثر بیوپسی بدون درد هستند ولی بسته به موضعی که بیوپسی روی آن انجام می شود ، ممکن است مقداری درد نیز داشته باشد که با مصرف مسکن قابل اغماض خواهد بود .

روشهای رادیو گرافی و سونوگرافی از جمله اقدامات تشخیصی هستند که در بیشتر موارد در صورت عدم دقت، می‌توانند مسیر تشخیص، کنترل و درمان بیماری را تغییر دهند و حتی به قیمت جان بیمار ختم شوند. امروزه مراکز رادیولوژی و سونوگرافی مجهز، دقیق و مدرن زیادی در اغلب شهرها از جمله اصفهان وجود دارد که گزینش و مراجعه به آنها می‌تواند نتایج مثبتی در پی داشته باشد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :ناصر محمدی [ 1402-02-16 ]
پیوپسی منفی یعنی چی

بهنام زمانی [ 1402-01-03 ]
سلام ببخشید یک سوال داشتم امکان داره سرطان معده یک دفعه غذا را هضم نکنه مریضی هرچیزی را بخوره بالا بیاره شام را بخوره نصف شب درده معده بگیره صبح بره دکتر نمونه برداره بگه سرطان معده داری سرطان نمیزاره غذا از مری بره پاین اما دو لیتر آب 12ساعت میمانه معده

عطیه افروغ [ 1401-11-10 ]
من اقای 44که به نمونه برداری ویوپیسی از ران پا راست انجام دادم باعمل جراح وپاتولوزی جواب غیرقابل درمان چرا لبته بسب سقوط الان فلح تحلیل پیشرونده شودم

عباس اسماعیلی [ 1401-08-08 ]
ممنون از اطلاعات مفید شما

یعقوب پرورش [ 1401-05-01 ]
سلام وخسته نباشی خانم من مشکل سمت چپ پستان توده کوچکی دارد و سونو گرافی انجام شده همین مریضی کوچک توده کوچک معرفی کرد خواهشمندم اقدامات لازم را مبذول فرمایید تشکر

مسلم کریم زادگان [ 1400-10-16 ]
سلام خسته نباشید ۱ آیا تفاوتی بین بیوپسی در مطب یا بیمارستان ها از نظر کیفیت کار و نتیجه پاتولوژی است؟؟؟ ۲ هزینه بیوپسی کلیه با بیمه نیروهای مسلح چه میزان است؟؟ ۳ بیمار بنده خانم ۳۰ ساله به علت کراتین بالا در خواست بیوپسی شده است ۲

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
باریوم سوالو چیست؟باریوم سوالو چیست؟

آزمایش باریوم سوالو از ناحیه معده و مری انجام می‌ شود. این عکسبرداری در بررسی وجود هرگونه التهاب، زخم، انسداد، فتق هیاتال، تومورهای سرطانی و غیر سرطانی، بیماری رفلاکس معده به مری، اختلالات ماهیچه‌ ای که سبب اختلال در بلع یا اسپاسم می‌ شود و ناهنجاری‌ های این منطقه، به پزشکان کمک می‌ کند. ... ادامه مطلب

اقدامات لازم قبل از نمونه برداری یا بیوپسی پستاناقدامات لازم قبل از نمونه برداری یا بیوپسی پستان

بیوپسی پستان فرایندی است برای ارزیابی توده‌ های مشکوک پستان و کسب اطمینان از خوش خیم یا سرطانی بودن آن‌ها که در آن نمونه ای از بافت پستان تهیه می شود. ... ادامه مطلب

بیوپسی چه خطراتی دارد و بیمار چگونه باید برای بیوپسی آماده شود؟بیوپسی چه خطراتی دارد و بیمار چگونه باید برای بیوپسی آماده شود؟

بافت‌برداری یا بیوپسی که به آن تکه‌برداری و نمونه‌برداری نیز می‌گویند، یک آزمایش پزشکی است که معمولاً توسط یک جراح یا متخصص رادیولوژی انجام می‌شود و شامل برداشتن نمونه‌ای از سلول‌ها یا بافت‌ها برای بررسی وجود یک بیماری یا تعیین وسعت آن است. ... ادامه مطلب

آیا می توان در دوران جنینی سندروم داون را تشخیص داد؟آیا می توان در دوران جنینی سندروم داون را تشخیص داد؟

سندرم داون یک اختلال ژنتیکی است که ناشی از تقسیم سلولی غیرطبیعی در کپی کامل یا جزئی کروموزوم 21 اضافی است. این مواد ژنتیکی اضافی منجر به تغییرات رشدی و ویژگی‌های فیزیکی سندرم داون می‌شوند. سندرم داون از نظر شدت در میان افراد متفاوت است و باعث ناتوانی فکری مادام‌العمر و تأخیر رشدی می‌شود. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465