رادیولوژی مرکزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سونوگرافی قلب و عروق / بررسی سقط جنین با سونوگرافی

بررسی سقط جنین با سونوگرافی

اتمام بارداری پیش از هفته‌ی بیستم را سقط ناخواسته‌ی جنین می‌گویند. بیشتر سقط جنین‌های ناخواسته به صورت تصادفی و به خاطر وجود مشکلات کروموزومی و ژنتیکی در تخمک لقاح‌یافته اتفاق می‌افتد. این نوع سقط عموماً در معاینات اولیه‌ی بارداری توسط پزشک تشخیص داده می‌شود. در مواردی نیز تخمک لقاح‌یافته قبل از لانه‌گزینی در دیواره از بین می‌رود و عادت ماهانه در زمان مقرر اتفاق خواهد افتاد که معمولاً به این حالت سقط جنین گفته نمی‌شود و زنان نیز متوجه این اتفاق نخواهند شد.

در سونوگرافی اوایل بارداری یعنی در سه ماهه اول، تشخیص بارداری اولیه از سقط فراموش شده برای متخصصین دشوار است. سقط فراموش شده به معنی پایان بارداری است که در آن جنین یا اصلاً تشکیل نشده یا رشد متوقف گردیده است؛ اما هنوز علائم واضحی از سقط مانند خونریزی واژینال یا لکه بینی، خارج شدن بافت از واژن و یا درد و گرفتگی در ناحیه شکم، کمر یا لگن به چشم نمی‌خورد.

اگر برای دیدن ضربان قلب زود باشد (کمتر از هفته 8 بارداری باشید)، پزشک ممکن است سطح هورمون بارداری (hCG) در خون شما را طی دو روز (۴۸ ساعت) کنترل کند. اگر سطح هورمون hCG به میزان معمول افزایش نیابد (حدود دوبرابر)، علامت این است که بارداری به پایان رسیده است. معمولاً ممکن است یک هفته بعد از سونوگرافی قبلی، توصیه شود تا سونوگرافی به منظور پیگیری روند بارداری انجام شود.

شما می‌توانید برای انجام سونوگرافی تشخیص و بررسی سقط جنین به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت از این مرکز با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.

تشخیص سقط جنین با سونوگرافی

برای جلوگیری از تشخیص غلط، پزشکان با استفاده از دستورالعمل‌های خاص، مشخص می‌کنند که چه زمانی نتایج سونوگرافی می‌تواند نشانه سقط باشد. به‌عنوان مثال، در یک گزارش تخصصی، محققان اظهار داشته‌اند که اگر در سونوگرافی ترانس واژینال، موارد زیر مشخص شود، سقط جنین تقریباً قطعی است:

علائم سقط جنین

یکی‌ از علامت‌های معمول سقط، داشتن خونریزی و دردهای زیر شکمی هستند. ممکن است مقداری بافت دفع کنید که بیشتر شبیه به لخته‌ خون هستند. بیشتر مواقع این خونریزی‌‌ها به تدریج از بین می‌روند که البته زمان و شدت از بین رفتن آن برای افراد مختلف متفاوت است و ممکن است تا ۲ هفته نیز به طول بیانجامد.

بعضی‌ مواقع ممکن است متوجه سقط جنین خود نشوید. رشد جنین شما متوقف می‌شود؛ اما در رحم باقی‌ می‌ماند. ممکن است هیچ درد و خونریزی نداشته باشید و بعضی‌ از علائم بارداری مانند حالت تهوع و یا تورم و درد سینه‌ها هم از بین بروند. در این نوع سقط تا زمان سونوگرافی متوجه نخواهید شد که رشد جنین متوقف شده و بارداری خاتمه یافته است.

بررسی سقط جنین با سونوگرافی

عوامل افزایش‌ دهنده خطر سقط‌ جنین

در موارد زیر نیز خطر سقط جنین بالاتر خواهد بود:

انواع روش‌های سونوگرافی در بارداری

سونوگرافی بارداری را به دو روش می‌توان انجام داد:

1-در اوایل بارداری، به خصوص قبل از هفته 11، معمولاً یک سونوگرافی داخلی معروف به ترانس واژینال انجام می‌شود. تصویر به‌دست‌آمده از این نوع سونوگرافی، واضح‌تر و دقیق‌تر است. بنابراین اگر پس از هفته 11 یا 12 تصویر حاصل از سونوگرافی شکمی ، درست و واضح نباشد، یک میله بلند به نام پروب به داخل واژن وارد و سونوگرافی داخلی انجام می‌شود.

2-از هفته 11 یا 12، سونوگرافی روتین در بارداری معمولاً به صورت شکمی انجام می‌گیرد. در این روش، ژل مخصوصی روی شکم پخش می‌شود. متخصص سونوگرافی اسکنر را روی ژل حرکت داده و یا بر روی نقاط خاصی فشار می‌دهد تا وضعیت رحم و بارداری را ببیند.

در سونوگرافی شکمی نیز اطلاعاتی درباره وضعیت بارداری به دست می‌آید؛ اما به اندازه روش واژینال واضح و روشن نیست؛ بنابراین در صورت بروز مشکل، تشخیص به تأخیر خواهد افتاد.

عوارض سونوگرافی بارداری

تا کنون زیان‌بار بودن سونوگرافی واژینال یا شکمی برای جنین، اثبات نشده است. خونریزی بعد از سونوگرافی واژینال معمولاً به این دلیل رخ می‌دهد که خون از قبل در واژن تجمع کرده و میله پروب باعث تخلیه آن می‌شود.

بیوپسی یا نمونه برداری از کلیه جهت شناسایی توده های مشکوک، از جمله خدمات قابل ارائه در رادیولوژی مرکزی اصفهان می‌باشد. شما می‌توانید جهت تعیین نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
تشخیص ریفلاکس ادرار با گرافی رنگی مثانهتشخیص ریفلاکس ادرار با گرافی رنگی مثانه

عکس رنگی ، روشی برای تصویر برداری از کلیه ها ، حالب و مثانه میباشد . در این روش تصویر برداری از مواد حاجب ید دار استفاده می شود. ماده حاجب ممکن از طریق تزریق به ورید یا مجاری ادراری وارد مثانه شود ... ادامه مطلب

غربالگری با رادیوگرافی دندان ها در چه مواقعی صورت می گیرد؟غربالگری با رادیوگرافی دندان ها در چه مواقعی صورت می گیرد؟

رادیولوژی یا عکس از دندان، نوعی از روش های تصویربرداری از دندان ها می باشد که دندانپزشک برای ارزیابی سلامت دهان و دندان تجویز می کند.این تصاویر به دند ... ادامه مطلب

ارزیابی سینوسهای ماگزیلاری با رادیوگرافی جهت تشخیص سینوزیتارزیابی سینوسهای ماگزیلاری با رادیوگرافی جهت تشخیص سینوزیت

در صورتی که تشخیص سینوزیت حاد داده شده باشد، از رادیوگرافی سینوس ها برای اطمینان از این بیماری به کار گرفته می شود. با رادیوگرافی سینوس ها یک سری تصاویر از حفره های سینوسی گرفته می شود. این عکسبرداری با اشعه ایکس صورت می گیرد که به دلیل تشخیص دقیق تر و ارزیابی سینوس ها از چند جهت گرفته می شود. ... ادامه مطلب

سونوگرافی دستگاه گوارش برای تشخیص چه بیماری هایی انجام می شود؟سونوگرافی دستگاه گوارش برای تشخیص چه بیماری هایی انجام می شود؟

سونوگرافی دستگاه گوارش، رایج‌ترین نوع سونوگرافی است؛ زیرا ارگان‌های زیادی در داخل شکم وجود دارند. اندام‌های اصلی که با سونوگرافی در قسمت فوقانی شکم مشاهده می‌شوند شامل کبد، کیسه صفرا، لوزالمعده و طحال می‌باشد. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465