رادیولوژی مرکزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سونوگرافی های بارداری / علائم حاملگی مولار یا پوچ چیست؟

علائم حاملگی مولار یا پوچ چیست؟

بارداری پوچ هنگامی اتفاق می افتد که یک تخمک بارور شده به دیواره رحمی کاشته می شود؛ اما جنین شکل نمی گیرد. سلول ها رشد می کنند تا کیسه و جفت جنینی را شکل دهند؛ اما نمی توانند جنین را رشد دهند، به همین علت گاهی حاملگی پوچ را حاملگی بدون جنین نیز می نامند. به عبارت دیگر در یک حاملگی نرمال حدود هفته ی 6 باید جنین توسط سونوگرافی دیده شود و قطر ساک حاملگی نیز حدود 18 میلی متر باشد. در حاملگی پوچ در هفته ی 6 جنین دیده نمی شود؛ اما ساک حاملگی به رشد خود و بزرگ شدن ادامه می دهد. پزشک برای تشخیص بارداری پوچ از سونوگرافی استفاده می کند. در سونوگرافی به کمک امواج صوتی و صفحه نمایشگر، جنین داخل رحم مشاهده می گردد. هنگامی که در سونوگرافی درون کیسه حاملگی که دارای قطر ۴ میلی متر است هیچگونه نطفه یا جنینی وجود نداشته باشد، حاملگی پوچ است. اگر قطر کیسه بارداری افزایش پیدا نکرده بود و در همان اندازه اولیه که ۴ میلی متر است، باقی بماند، در نتیجه هیچ جنینی درون کیسه وجود ندارد و در واقع تخمک پوچ است. از دیگر ویژگی هایی که میتوان از طریق سونوگرافی در تشخیص بارداری پوچ کمک گرفت، شکل نامتعارف و نامنظم کیسه حاملگی است.

بیشتر ناهنجاری های مادرزادی و اغلب اختلالات ژنتیکی از طریق این آزمایش ها قابل شناسایی هستند . به این مجموعه از آزمایش ها و سونوگرافی ها ، سونوگرافی غربالگری بارداری یا غربالگری جنین گفته می شود . انواع سونوگرافی های بارداری از جمله سونوگرافی آنومالی (اسکن ناهنجاری‌های جنین) و سونوگرافی NT (ناهنجاری کروموزمی و ژنتیکی جنین) در اصفهان را با مراجعه به رادیولوژی مرکزی اصفهان ، با دقیق ترین نتایج انجام دهید.

چه کسانی دچار بارداری پوچ می شوند؟

علائم حاملگی مولار

علائم حاملگی مولار شبیه علائم بارداری معمولی است؛ اما ممکن است در ادامه علائم و نشانه های خاصی که ذکر می شود بروز نماید:

علائم حاملگی مولار یا پوچ چیست؟

انواع بارداری مولار

به طور کلی دو نوع حاملگی، از نوع پوچ و تهی وجود دارد.

  1. بارداری پوچ ناقص یا جزئی: جفت و جنین تشکیل شده، اما جنین به صورت ناچیز و ناهماهنگ رشد کرده و دوام نمی‌آورد.
  2. بارداری پوچ کامل: در این نوع، هم جنین و هم جفت تشکیل نمی‌شوند.

موارد تشخیص حاملگی مولار با سونوگرافی

معیارهای تشخیص حاملگی پوچ از طریق سونوگرافی عبارتند از:

درمان حاملگی مولار

  1. سقط طبیعی: حدود 2 هفته زمان به خانم مبتلا به حاملگی پوچ داده شده تا به طور طبیعی دفع یا سقط انجام شود؛ زیرا با پایین بودن نمونه بارداری، به صورت یک باره خونریزی شروع می‌شود.
  2. دارو: در مرحله بعد اگر در زمان معین به صورت طبیعی سقط نشد، از داروهای خوراکی نظیر میزوپروستول و غیر خوراکی از طریق واژن برای سقط وجود دارد. در روش سقط با دارو، حدوداً 2 الی 3 روز زمان برده که سقط انجام شود و ممکن است خونریزی همراه با حالت تهوع ایجاد ‌شود.
  3. کورتاژ: روش جراحی برای تمیزکردن داخل رحم و حذف بافت‌ جنین می‌باشد. در کورتاژ، انبساط دهانه رحمی ایجاد شده و بافت داخل رحم را با ابزار کورت رحمی تراشیده و بعد تخلیه مکشی انجام می‌دهند. میزان اندکی از بافت را مورد بررسی‌های پاتولوژیک قرار می‌دهند تا دلیل سقط مشخص شود. بعد از جراحی ممکن است، فرد تا چند روز خونریزی داشته باشد.

عوارض حاملگی مولار

پس از اینکه یک حاملگی مولار از بین رفت، مقداری از بافت مولار ممکن است باقی مانده و به رشد ادامه دهد که بیماری تروفوبلاستیک بارداری نامیده می‌شود و حدوداً در 1 مورد از هر 5 زن مشاهده می‌شود و این مورد معمولاً پس از حاملگی مولارِ کامل رخ می‌دهد. یکی از نشانه‌های بیماری تروفوبلاستیک بارداری، بالا ماندن سطح هورمون بارداری (HCG) پس از، از بین بردن حاملگی مولار می‌باشد. در برخی موارد مول مهاجم به عمق لایه‌ی میانی دیواره‌ی رحم نفوذ کرده و باعث خونریزی واژینال می‌شود. بیماری تروفوبلاستیک مقاوم اغلب با شیمی‌درمانی به طور موفقیت‌آمیز درمان می‌شود و گزینه‌ی درمانی دیگر هیسترکتومی (برداشتن رحم) می‌باشد.

آمادگی های قبل از سونوگرافی

با توجه به نوع سونوگرافی ممکن است از فرد خواسته شود مایعات زیادی بنوشید یا از ادرار کردن قبل از سونوگرافی جنین خودداری کند. همچنین باید توجه داشته باشید که سونوگرافی جنین بسته به دلیل انجام آن یا مرحله بارداری از طریق مهبل ( ترانس واژینال) یا شکم (ترانس شکمی) قابل انجام است. در صورت داشتن سونوگرافی ترانس شکمی باید پوشیدن لباسهای گشاد و شل را در نظر بگیرید تا بتوانید شکم خود را به راحتی در معرض دید سونوگرافیست قرار دهید .

انواع سونوگرافی جنین

دو نوع اصلی سونوگرافی از جنین وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:

1.سونوگرافی ترانس واژینال

در این نوع سونوگرافی جنین، مبدل درون واژن قرار می گیرد تا امواج صوتی را ارسال نموده و بازتاب ها را جمع آوری کند. سونوگرافی های واژن اغلب در اوایل بارداری استفاده می شوند. همچنین در صورتی که سونوگرافی شکمی اطلاعات کافی را ارائه ندهد، ممکن است از این نوع سونوگرافی نیز استفاده شود.

2.سونو گرافی ترانس شکمی

این نوع تصویر برداری با حرکت دادن مبدل بر روی شکم انجام می شود.

عوارض جانبی سونوگرافی

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد سونوگرافی، مضر است. البته اگر براساس دستورالعمل درست و استاندارد انجام شود.

اگر ساکن اصفهان هستید می‌توانید برای انجام سونوگرافی تیروئید و گردن به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات تخصصی و ریپورت های دقیق این مرکز برخوردار شوید. لطفا جهت هماهنگی و روزرو نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :ندا [ 1402-10-02 ]
کیسه و ساک و زرده تشکیل شدن اما جنین نیست باید چکار کنم؟

فاطمه ظفری [ 1402-05-13 ]
کیسه ب وجود آمد از بچه خبری نیست میشه کمکم کنید چ کار کنم بندازمش

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوپسی غدد لنفاوی چرا و چگونه انجام میشود؟بیوپسی غدد لنفاوی چرا و چگونه انجام میشود؟

بیوپسی غدد لنفاوی که به آن تکه‌ برداری و نمونه‌ برداری نیز می‌ گویند، یکی از آزمایش های پزشکی است که معمولاً توسط متخصص رادیولوژی مداخله ای انجام می‌ شود. ... ادامه مطلب

آزمایشات تصویر برداری برای تشخیص انواع سرطانآزمایشات تصویر برداری برای تشخیص انواع سرطان

آزمایش های تصویربرداری برای تشخیص سرطان، ابزاری مفید برای تشخیص بدخیمی در مراحل اولیه و بالابردن احتمال موفقیت درمان می باشد. ... ادامه مطلب

کاربرد سونوگرافی ترانس رکتالکاربرد سونوگرافی ترانس رکتال

سونوگرافی ترانس رکتال از دسته سونوگرافی هایی است که معمولاً برای آقایان تجویز می شود. این سونوگرافی در مواقعی استفاده می شود که فرد دچار مشکلاتی در نا ... ادامه مطلب

همه چیز در مورد هیستروسالپنگوگرافیهمه چیز در مورد هیستروسالپنگوگرافی

هیستروسالپینگوگرافی، یک روش تصویربرداری تشخیصی است که در درجه اول در تحقیقات ناباروری زنان مورد استفاده قرار می گیرد ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465