رادیولوژی مرکزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / رادیوگرافی دیجیتال / رادیولوژی دیجیتال چیست و چه مزایایی دارد؟

رادیولوژی دیجیتال چیست و چه مزایایی دارد؟

رادیولوژی یکی از روش های تصویربرداری پزشکی است که به کمک آن میتوان به نحوی درون بدن انسان را دید و از این طریق به تشخیص درست بیماری کمک زیادی کرد. این تصویربرداری به وسیله تابش اشعه ایکس x-ray انجام میشود. اشعه ایکس از پوست و عضلات عبور کرده و به صفحه حساس برخورد میکند. در رادیولوژی دیجیتال به جای فیلم رادیولوژی، گیرنده تصویر حاوی یک صفحه الکترونیک است که همان کار را انجام میدهد. برخورد اشعه ایکس که از بدن بیمار عبور کرده است بر روی صفحه الکترونیک موجب تحریک نیمه هادی هایی که بر روی آن قرار دارد میشود. این نیمه هادی ها برحسب شدت اشعه ای که به آنها برخورد کرده شدت جریان الکتریکی را ایجاد میکنند.

آنچه در این مطلب میخوانید

اطلاعات این سیگنال های الکتریکی به توسط کامپیوتر پردازش شده و بر روی مانیتور قابل دیدن است. سرعت و کیفیت بالای تهیه تصویر باعث تمایز رادیولوژی دیجیتال شده است و همین امر باعث شده تا بسیاری از افراد از این روش بیشتر استفاده کنند. رادیولوژی دیجیتال در مقایسه با رادیولوژی سنتی، ضریب خطای بسیار کمتری دارد و دقیق‌تر است؛ زیرا بر اساس نرم افزارهای پیشرفته با دز اشعه کم برای تصویربرداری تنظیم شده است. بنابراین می‌تواند برای تشخیص انواع بیماری‌ها بسیار مفید باشد. در مواقعی که پزشک بخواهد تصاویر دقیق‌تری از بافت یا ارگان‌های بدن دریافت کند، ممکن است رادیولوژی دیجیتال را به شما توصیه کند.

کاربرد رادیولوژی دیجیتال

  1. به دست آوردن تصاویر رنگی با کنتراست از شکم، کلیه، معده، مری و …
  2. بررسی انواع شکستگی‌ها یکی از بهترین روش‌ها شناخته می‌شود.
  3. عکس برداری از ریه برای بررسی و تعیین وضعیت سلامت
  4. بررسی ستون فقرات
  5. بررسی‌ های سریع و ساده از کلیه، روده و…
رادیولوژی دیجیتال

مزایای رادیولوژی دیجیتال

این فناوری که به تولید عکس با کیفیت بالا کمک می‌کند، مزایای بسیاری را نسبت به انجام آزمایش‌های مخرب در پی دارد از جمله:

انواع رادیولوژی دیجیتال

رادیولوژی دیجیتال انواع متفاوتی دارد که در این قسمت در مورد متداول‌ترین نوع آنها صحبت می‌کنیم.

1) CR- Computer Radiology

دستگاه‌های رادیولوژی CR، جایگزین مناسبی برای رادیوگرافی‌های قدیمی فیلم اشعه ایکس هستند. این روش در مقایسه با سایر روش‌های رادیولوژی دیجیتال هزینه مناسب‌تری داشته اما به زمان بیشتری برای گرفتن تصویر نیاز دارد. در این روش، کاست که حاوی گیرنده های تصویر است، زیر عضو قرار می‌گیرد. بعد از تابش اشعه به کاست، با دستگاه‌هایی تحت عنوان Reader، اطلاعات ذخیره شده درون گیرنده‌ها را به تصویر تبدیل می‌کنند. در آخر تصاویر مورد نظر با کیفیت مناسب بر روی مانیتور ظاهر می‌شود.

2) DDR -Direct Digital Radiology

این نوع از رادیولوژی دیجیتال به عنوان مهم‌ترین و سریع‌ترین روش دریافت و پردازش تصاویر شناخته می‌شود. این روش از صفحات حساس به اشعه ایکس برای گرفتن اطلاعات استفاده می‌کند و این اطلاعات بلافاصله به کامپیوتر منتقل می‌شود.

اجزای عملکردی رادیولوژی دیجیتال

رادیولوژی دیجیتال توسط یک سیستم شامل اجزای عملکردی زیر انجام می شود :

اقدامات قبل از رادیولوژی دیجیتال

از یک روپوش سربی و محافظ مخصوص استفاده می‌شود که در واقع این روش را بسیار ایمن کرده است. ممکن است از شما خواسته شود که جواهرات، عینک و هر شی‌ء فلزی دیگر خود را از ناحیه‌ای که تحت عکسبرداری است دور کنید؛ زیرا ممکن است در تصاویر اشعه ایکس اختلال ایجاد کنند. متخصصین اعتقاد دارند که با رعایت احتیاط و نکات لازم، خطرات رادیولوژی‌ در بارداری برای زنان وجود ندارد؛ اما توصیه می‌کنند که از انجام آن خودداری کنند.

روش انجام رادیولوژی دیجیتال

روش انجام رادیولوژی دیجیتال با توجه به اینکه از چه اندامی قرار است تصویربرداری انجام شود، متفاوت است؛ بنابراین ممکن است کارشناس رادیولوژی از شما بخواهد بر روی تخت دراز بکشید و یا اینکه برای انجام تصویربرداری بایستید. در مرحله بعد با تابش اشعه ایکس بر روی بدن افراد و عبور آنها از بافت‌های بدن، اطلاعات مورد نظر دریافت می‌شوند. سپس این اطلاعات به صورت جریان الکتریکی به دستگاه مخصوص می رسند و تصاویر با کیفیت زیاد بر روی کامپیوتر ثبت خواهند شد.

عوارض رادیولوژی دیجیتال

در رادیولوژی دیجیتال، مقدار دز دریافتی اشعه و تکرار آن پایین بوده و تصاویر کیفیت بالاتری دارند بنابراین بیماران مدت زمان کمتری در معرض اشعه قرار می گیرند.

هزینه رادیولوژی دیجیتال

هزینه بر اساس تعرفه وزارت بهداشت انجام می شود. متناوب بودن هزینه برای افرادی که از بیمه های تأمین اجتماعی و خدمات درمانی استفاده می کنند طبق تعرفه بیمه تعیین می شود.

برای کسب اطلاعات پیرامون درمان واریس به روشهای مدرن کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :گلی [ 1402-08-29 ]
بسیار مرکز دقیقی هست .بسیار آرام و خوش برخورد.ادم اصلا یادش میره مریضه و خیلی دستشون سبک هست

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
آمنیوسنتز Amniocentesis چیست؟آمنیوسنتز Amniocentesis چیست؟

آمنیوسنتز، یک نوع آزمایش قبل از تولد برای جنین می باشد که این امکان را به پزشک می دهد تا اطلاعات مفیدی را راجع به وضعیت جنین و سلامت او، از طریق بررسی مایع آمنیوتیک به دست آورد. ... ادامه مطلب

بهترین زمان انجام سونوگرافی غربالگری دومبهترین زمان انجام سونوگرافی غربالگری دوم

بیشتر ناهنجاری های مادرزادی و اغلب اختلالات ژنتیکی از طریق این آزمایش ها قابل شناسایی هستند . به این مجموعه از آزمایش ها و سونوگرافی ها ، سونوگرافی غربالگری بارداری یا غربالگری جنین گفته می شود . در این بخش به غربالگری جنین با سونوگرافی پرداخته ایم. ... ادامه مطلب

محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) چیست؟محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) چیست؟

محدودیت رشد داخل رحمی یا IUGR زمانی مطرح می شود که رشد جنین کمتر از حد انتظار می باشد . یعنی سن جنین بر اساس آخرین زمان پریود مادر با سن تخمین زده بر اساس دور شکم ، طول ران و دور سر تفاوت قابل توجهی پیدا می کند . در این مقاله به طور کامل به محدودیت رشد داخل رحمی می پردازیم ... ادامه مطلب

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست؟رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست؟

رادیولوژی مداخله‌ای یا اینترونشنال یکی از شاخه های تخصصی رادیولوژی است که در آن با استفاده از دستگاه های تصویربرداری تشخیصی مثل دستگاه سونوگرافی، سی ت ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465