رادیولوژی مرکزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سونوگرافی قلب و عروق / چگونه برای سونوگرافی تخمدان آماده شویم؟

چگونه برای سونوگرافی تخمدان آماده شویم؟

تخمدان عضوی است که در سیستم تولید مثل زنان وجود دارد و وظایف متعددی مانند تولید هورمون‌ها و تولید و نگهداری از تخمک‌ها را بر عهده دارد. وقتی تخمک آزاد می‌شود، از لوله رحمی به سمت رحم حرکت می‌کند‌، جایی که ممکن است توسط اسپرم بارور شود. در هر طرف بدن یک تخمدان وجود دارد. تخمدان‌ها همچنین هورمون‌هایی ترشح می‌کنند که در چرخه قاعدگی و باروری نقش دارند بنابراین یکی از اجزای غدد درون‌ریز نیز محسوب می‌شود.

تخمدان، طی مراحلی که در دوران جنینی آغاز می‌شوند شروع به تکوین و تولید تخمک می‌کند. بیشترین مشکلی که می‌تواند سلامت تخمدان‌ها را تهدید کند، وجود کیست در آن است.‌ این بیماری جزو شایع‌ترین بیماری‌هایی است که هر فرد حداقل یک بار به آن دچار می‌شود. البته جزو بی‌خطرترین بیماری‌ها نیز محسوب می‌شود. یکی از روش‌های تشخیصی این بیماری سونوگرافی می‌باشد. در ادامه به برخی از بیماری‌های تخمدان، سونوگرافی تخمدان و اقدامات قبل از آن می‌پردازیم.

اگر ساکن اصفهان هستید می‌توانید برای انجام سونوگرافی رحم و تخمدان به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات تخصصی و ریپورت های دقیق این مرکز برخوردار شوید. لطفا جهت هماهنگی و روزرو نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.

بیماریهای تخمدان

  1. مشکلات کروموزومی و مادرزادی
  2. شیمی درمانی
  3. حمله سیستم ایمنی بدن
  4. عوامل ناشناخته

این بیماری اغلب همراه با علائم خاصی نیست. به همین دلیل در صورت ناباروری و سونوگرافی می‌توان به آن پی برد. از آنجا که اندازه‌ی کوچک تخمدان میزان کمتری تخمک در خود خواهد داشت، به همان میزان نیز قدرت باروری کاهش می‌یابد.

سونوگرافی تخمدان

آمادگی جهت انجام سونوگرافی تخمدان

برای انجام این اسکن سونوگرافی لازم است که بیمار به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشد. (در صورتی که فرد دارای دیابت باشد، باید در صورت لزوم مکمل قندی مصرف کند) مثانه بیمار کاملاً باید پر بوده و بنابراین یک ساعت قبل از انجام اسکن بیمار باید آب زیادی بنوشند. پر بودن مثانه باعث می‌شود که تصویر واضحی از اندام‌های داخلی بر روی مانیتور ظاهر شود؛ اما در مورد لزوم پر بودن مثانه لازم است که از پزشک یا تکنسین خود سؤال بپرسید.

نحوه انجام سونوگرافی تخمدان‌

روش انجام سونوگرافی تخمدان بسته به اینکه چه نوعی از سونوگرافی نیاز باشد متفاوت است.

سونوگرافی تخمدان ترانس واژینال

سونوگرافی تخمدان از روی شکم

عوارض سونوگرافی تخمدان

سونوگرافی تخمدان معمولاً هیچ خطری ندارد. حتی سونوگرافی ترنس واژینال در زنان باردار نیز هیچ مشکلی نه برای نوزاد و نه برای مادر ایجاد نمی‌کند؛ زیرا در این روش تصویربرداری از هیچ اشعه‌ای استفاده نمی‌شود. گاهی ممکن است سونوگرافی ترنس واژینال سبب بروز ناراحتی و مقداری درد در طول انجام سونوگرافی شود که بلافاصله پس از سونوگرافی برطرف می‌شود.

ماموگرافی یا گرافی دیجیتال پستان، روشی برای آزمایش و بررسی بافت پستان است که در رادیولوژِی مرکزی اصفهان انجام می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :اورازجان [ 1401-09-14 ]
سلام دلیل پر بودن مثانه برای سونو قابل درکه ولی نگفتید چرا ۸ تا ۱۲ ساعت قبلش باید ناشتا باشیم؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
آیا سقط جنین در سونوگرافی مشخص می شود؟آیا سقط جنین در سونوگرافی مشخص می شود؟

بیشتر سقط‌ جنین‌های ناخواسته به صورت تصادفی و به خاطر وجود مشکلات کروموزومی و ژنتیکی در تخمک لقاح‌یافته اتفاق می‌افتد. این نوع سقط عموماً در معاینات اولیۀ بارداری توسط پزشک تشخیص داده می‌شود. ... ادامه مطلب

بررسی علت دردهای کرامپی یا کولاکی شکم با سونوگرافیبررسی علت دردهای کرامپی یا کولاکی شکم با سونوگرافی

گاهی اوقات درد شکمی نشانه ای از یک بیماری جدی است.سونوگرافی شکم و لگن روش تشخیصی غیرتهاجمی است که به بررسی اندام های داخل شکم و لگن می پردازد . ... ادامه مطلب

بررسی کدام اندام های بدن با ام آر آی امکان پذیر است؟بررسی کدام اندام های بدن با ام آر آی امکان پذیر است؟

در ام آر آی، تصاویر بسیار دقیق و واضح از اندام داخلی بدن گرفته می‌شود. این تصاویر به پزشک در شناسایی و تشخیص بیماری اندام های داخلی کمک می کند ... ادامه مطلب

تست بیوفیزیکال پروفایل BPP چیست و آیا برای مادر و جنین خطر دارد؟تست بیوفیزیکال پروفایل BPP چیست و آیا برای مادر و جنین خطر دارد؟

ارزیابی‌های سلامت جنین یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مادران و پدران است. تست‌های بسیاری در این خصوص در رابطه با امکان وجود مشکلات مختلف انجام می‌شود. یکی از این آزمایش‌ها، بیوفیزیکال پروفایل جنینی است ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465