رادیولوژی مرکزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / نمونه برداری (بیوپسی) / بیوپسی غدد لنفاوی تحت هدایت سونوگرافی

بیوپسی غدد لنفاوی تحت هدایت سونوگرافی

گره های لنفاوی ساختارهای کوچک و بیضی شکل هستند که در کل سیستم لنفاوی بدن قرار دارند. آنها نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارند. عملکرد سیستم لنفاوی زیر بغل یک وظیفه مهم و اساسی دارد و آن هم انتقال مایع شفاف به سمت قلب است. در حالت کلی می‌‌توان کارکرد این سیستم را سم زدایی از بدن و همچنین مبارزه با میکروب‌ها دانست. علل بسیاری زیادی برای توده های زیر بغل وجود دارند که برخی از آنها ممکن است نیاز به درمان داشته باشند. توده های زیر بغل ممکن است در اثر کیست، عفونت یا سوزش هم ایجاد شوند. با این حال، در برخی موارد این توده ها می توانند نشان دهنده یک بیماری جدی باشند.

آنچه در این مطلب میخوانید

لنف مربوط به پستان اغلب به سمت غدد لنفی زیر بغل حرکت می‌کند و ممکن است سلولهای بدخیم را از غده ی سرطانی پستان به این ناحیه حرکت دهد. در صورتی که پزشک در سونوگرافی غدد لنفاوی تغییراتی در غدد لنفاوی مشاهده کند از سلول ها نمونه برداری می کند. معمولاً درخواست بیوپسی در بیماران مشکوک به سرطان اتفاق می‌افتد؛ اما بدین معنا نیست که بیمار حتماً دچار سرطان شده است. بیوپسی غدد لنفاوی که به آن تکه‌برداری و نمونه‌برداری نیز می‌گویند، یکی از آزمایش های پزشکی است که معمولاً توسط متخصص رادیولوژی مداخله ای انجام می‌شود. پزشک، مقداری از بافت غدد لنفاوی به وسیله سوزن های مخصوص را خارج کرده و برای بررسی به آزمایشگاه بافت شناسی (پاتولوژی) میفرستد.

علت تورم غدد لنفاوی زیر بغل

شایعترین علت تورم غدد لنفاوی، عفونت به ویژه عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی است. سایر دلایل احتمالی غدد لنفاوی ملتهب شامل موارد زیر است:

بیوپسی غدد لنفاوی تحت هدایت سونوگرافی

علائم سرطان غدد لنفاوی زیر بغل

هر نوع از سرطان غدد لنفاوی یک نشانه و علامت واضح و مشخص دارد و آن هم رشد و تورم بیش از اندازه لنفوسیت‌ ها است. همچنین وجود علامت‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا یکی دیگر از علائم این نوع از بیماری است؛ اما در حالت کلی در بیماری غدد لنفاوی زیر بغل، فرد علائمی مانند علائم نام برده شده در ادامه را تجربه خواهد کرد:

  1. عرق شدید به ویژه در شب
  2. احساس فشار بر سینه و تنگی نفس
  3. خستگی بیش از اندازه و دائمی
  4. کم کردن وزن
  5. سرفه‌های عمیق و مکرر
  6. داغی و تب مداوم
  7. خارش پوست

علت بیوپسی غدد لنفاوی زیر بغل

سونوگرافی و بیوپسی غدد لنفاوی روشی برای بررسی غدد لنفاوی زیر بغل است. گاهی اوقات سلول های سرطانی می توانند به غدد لنفاوی مجاور گسترش یابند.

نحوه آمادگی برای بیوپسی غدد لنفاوی زیر بغل

آمادگی خاصی برای انجام این روش تشخیصی و تصویربرداری نیازی ندارد. بیمار می‌تواند قبل از انجام این روش به طور عادی غذا خورده و مایعات بنوشد. همچنین می تواند داروهای خود را به طور عادی مصرف کند؛ اما اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کند ممکن است لازم باشد قبل از انجام بیوپسی آنها را قطع کند.

بیوپسی غدد لنفاوی تحت هدایت سونوگرافی

بیمار بر روی تخت معاینه دراز کشیده و باید دستها را بالای سر خود قرار دهد. یک پزشک متخصص رادیولوژی این اسکن را انجام می دهد. رادیولوژیست ژل روان کننده را بر روی ناحیه زیر بغل ریخته و یک پروب سونوگرافی را بر روی پوست نگه داشته و آن را روی سطح پوست حرکت می دهد. همچنین ممکن است با حرکت پروب بر روی پست مقداری فشار نیز وارد کند. در صورتی که رادیولوژیست در سونوگرافی تغییراتی در غدد لنفاوی مشاهده کند از سلول ها نمونه برداری می کند. برای این کار ابتدا پوست را کاملاً تمیز کرده و مقداری ماده بی حس کننده موضعی را با استفاده از یک سوزن ظریف به ناحیه تزریق می کند. هنگامی که ناحیه بی حس شد یک سوزن توخالی نازک و متصل به سرنگ را از طریق پوست وارد نموده و مقداری سلول و مایعات را به داخل سرنگ می کشد. پزشک رادیولوژیست همچنین ممکن است از چندین نقطه از بدن نمونه برداری را انجام دهد و پس از نمونه برداری آنها را برای آزمایش به آزمایشگاه می فرستد؛ اما در صورتی که غدد لنفاوی در تصاویر سونوگرافی طبیعی باشند، نمونه‌برداری انجام نمی شود.

مراقبت پس از بیوپسی غدد لنفاوی زیر بغل

عوارض بیوپسی غدد لنفاوی زیر بغل

احتمال خونریزی و عفونت می باشد که در صورت افت فشار یا احساس درد شدید در ناحیه مورد نظر پزشک مربوطه مطلع و اقدامات لازم انجام می پذیرد. در صورت بروز تب و لرز بعد از نمونه برداری پزشک معالج را مطلع نمایید تا اقدامات لازم انجام شود.

اگر ساکن اصفهان هستید می‌توانید جهت بررسی ضخامت آندومتر با سونوگرافی ترانس واژینال ، به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات تخصصی و ریپورت های دقیق این مرکز برخوردار شوید. لطفا جهت هماهنگی و روزرو نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علائم حاملگی مولار یا پوچ چیست؟علائم حاملگی مولار یا پوچ چیست؟

بارداری پوچ هنگامی اتفاق می افتد که یک تخمک بارور شده به دیواره رحمی کاشته می شود؛ اما جنین شکل نمی گیرد. پزشک برای تشخیص بارداری پوچ از سونوگرافی استفاده می کند. در سونوگرافی به کمک امواج صوتی و صفحه نمایشگر، جنین داخل رحم مشاهده می گردد. ... ادامه مطلب

فلوروسکوپی چیست؟فلوروسکوپی چیست؟

فلوروسکوپی قادر است تا سیستم عملکردی اعضای مختلف بدن از جمله سیستم اسکلت بدن، دستگاه گوارش، ادرار، تنفس و سیستم تناسلی را بررسی نماید. ... ادامه مطلب

تنبلی تخمدان چیست و چگونه درمان میشود؟تنبلی تخمدان چیست و چگونه درمان میشود؟

تشخیص تنبلی تخمدان به راحتی نیست و باید پزشک آزمایشات و تست هایی از جمله سونوگرافی تجویز کند. سونوگرافی برای بررسی دقیق تر رحم و تخمدان، معاینه لگن برای بررسی ناهنجاری ها و توده های این ناحیه است. با انجام آزمایشات و اطمینان از وجود تخمدان پلی کیستیک، پزشک درمان را آغاز و فرد به مرور بهبود میابد. ... ادامه مطلب

چرا سونوگرافی داپلر کاروتید انجام میشود؟چرا سونوگرافی داپلر کاروتید انجام میشود؟

سونوگرافی کاروتید رایج ترین آزمایش برای تشخیص بیماری گرفتگی عروق کاروتید است. این آزمایش بدون درد و بی ضرر است و از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر داخلی ناحیه کاروتید استفاده می کند. این آزمایش می تواند نشان دهد که آیا پلاک در رگ های کاروتید وجود دارد؟ ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465