رادیولوژی مرکزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سونوگرافی قلب و عروق / سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی چه تفاوتهایی با هم دارند؟

سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی چه تفاوتهایی با هم دارند؟

سونوگرافی‌های سه‌بعدی و چهاربعدی می‌توانند اطلاعات بیشتری در خصوص ناهنجاری تشخیص داده‌شده در اختیارمان قرار بدهند. ازآنجاکه این سونوگرافی‌ها قادر هستند تا جزئیاتی بیشتر را از زوایایی متفاوت نشان دهند، می‌توانند به تشخیص عارضه‌ی لب‌شکری کمک کنند. مشاهده و تشخیص این ناهنجاری به پزشک کمک می‌کند که برایش پس از تولد برنامه‌ای درمانی در نظر بگیرد. همچنین سونوگرافی سه‌بعدی برای مشاهدۀ قلب و اندام‌های داخلی بدن نیز کاربرد دارد.

به همین دلیل است که برخی از بیمارستان‌های تخصصی جنین و نوزاد، ‌از سونوگرافی‌های سه‌بعدی استفاده می‌کنند. با این حال، سونوگرافی تنها زمانی انجام می‌گیرد که از لحاظ پزشکی لازم دانسته شود.

اگر ساکن اصفهان هستید می‌توانید برای انجام سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات تخصصی و ریپورت های دقیق این مرکز برخوردار شوید. لطفا جهت هماهنگی و روزرو نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.

سونوگرافی سه‌بعدی

هیچ مدرکی دال بر اینکه این سونوگرافی‌ها خطرناک هستند، وجود ندارد و اغلب، به زنان باردار در خصوص بی‌خطر بودن این سونوگرافی‌ها اطمینان داده می‌شود. بااین‌وجود، هرگونه سونوگرافی فراصوتی فقط باید توسط یک فرد حرفه‌ای و آموزش‌دیده صورت گیرد تا بتواند آن را در کوتاه‌ترین زمان و با پایین‌ترین شدت ممکن انجام دهد. اگر مایل به انجام سونوگرافی سه‌بعدی یا چهاربعدی هستید، باید آن را به‌ صورت خصوصی انجام دهید و هزینه‌اش را بپردازید.

کلینیک ممکن است یک نسخۀ ضبط‌ شده از سونوگرافی‌تان را بر روی DVD به شما بدهد که این هزینه‌ای اضافی در بر خواهد داشت. برای انجام سونوگرافی‌های سه‌بعدی و چهاربعدی به مبدل‌ها و نرم‌افزارهای خاصی نیاز است؛ به همین دلیل این سونوگرافی‌ها گران‌تر هستند. این سونوگرافی‌ها مزایای درمانی کمی دارند و متخصصان تنها در مواردی که نیاز مبرم پزشکی باشد این سونوگرافی‌ها را تجویز می‌کنند؛ بنابراین احتمال جایگزینی سونوگرافی دوبعدی که عموماً برای مراقبت‌های بارداری مورداستفاده قرار می‌گیرد با این نوع سونوگرافی‌ها بسیار کم است.

اگر تصمیم دارید که سونوگرافی سه‌بعدی یا چهاربعدی انجام دهید، بهترین زمان آن بین هفتۀ 26 تا هفتۀ 30 بارداری است. پیش از هفتۀ 26 بارداری، مقدار چربی زیر پوست بچه بسیار کم است، برای همین استخوان‌های صورتش هم در تصویر کاملاً معلوم می‌شوند. پس از هفتۀ 30 بارداری هم ممکن است سر بچه‌تان به سمت پائین و داخل لگن بچرخد و نتوانید دیگر صورتش را ببینید.

اگر تا هفتۀ 28 بارداری صبر کنید، چنانچه جفت در جلوی رحمتان باشد، یعنی جفت قدامی باشد، می‌توانید بهترین تصویر را از بچه‌تان داشته باشید. این امر کاملاً طبیعی است که دلتان بخواهد صورت بچه‌تان را در سونوگرافی ببینید؛ اما این مسئله به وضعیت قرارگیری بچه در رحم بستگی دارد و گاهی اوقات امکان‌پذیر نیست.

اگر بچه طوری قرار گرفته باشد که صورتش به سمت بالا باشد و مقدار مایع آمنیوتیک اطرافش کافی باشد، باید بتوانید صورتش را واضح ببینید؛ اما اگر صورتش به سمت عقب باشد، سرش دورتر و به سمت پائین و داخل لگنتان قرار داشته باشد یا مایع آمونیوتیک در اطرافش زیاد نباشد، نمی‌توانید بچه را خیلی واضح ببینید. اگر چربی شکمتان زیاد باشد هم باز به همین شکل است و تصویر بچه واضح نخواهد بود.

سونوگرافی چهاربعدی

ممکن است مسئول انجام سونوگرافی از شما بخواهد که برای مدت کوتاهی قدم بزنید، یا حتی یک هفته بعد مراجعه کنید تا بچه در موقعیت بهتری قرار بگیرد. اگر نتوان تصویر خوبی از صورت بچه دریافت کرد، در عوض می‌توان تصویری از انگشت‌های دست و پای او را دید. برخی از مراکز خصوصی درصورتی‌که تصویر واضحی از کودک مشاهده نشود، یک سونوگرافی مجدد و رایگان انجام می‌دهند. درحالی‌که برخی مراکز دیگر ممکن است دربارۀ محدودیت‌های سونوگرافی فراصوت بگویند و تکرار آن را به شما پیشنهاد نکنند. قبل از انجام سونوگرافی، سیاست‌های اجرایی و مالی بیمارستان موردنظرتان را در این خصوص بررسی کنید.

سونوگرافی سه بعدی

تفاوت سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی

عوارض سونوگرافی سه‌بعدی و چهاربعدی

سونوگرافی‌های سه‌بعدی و چهاربعدی به‌اندازه‌ی سونوگرافی دوبعدی بی‌خطر هستند؛ چون در واقع، تصاویر به‌دست‌آمده در این سونوگرافی‌ها از همان تصاویر سونوگرافی دوبعدی حاصل می‌شود که با هم تلفیق‌شده و به یک تصویر واحد تبدیل می‌شوند. با این حال، متخصصان انجام سونوگرافی سه‌بعدی و چهاربعدی توصیه می‌کنند که سونوگرافی را تنها در صورت لزوم پزشکی انجام دهید و از انجام آن فقط برای داشتن عکس یادگاری از فرزندتان یا ثبت لحظه‌ها خودداری کنید، زیرا با این کار، فرزندتان را بیشتر در معرض امواج فراصوتی قرار می‌دهید. برخی از جلسات سونوگرافی‌های فراصوتی ممکن است بین 45 دقیقه تا یک ساعت به طول می‌انجامند که این طولانی‌تر از زمان ایمن پیشنهادی است.

هزینه انجام سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی

هزینه انجام سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی در رادیولوژی مرکزی اصفهان با توجه به تعرفه مشخص‌شده توسط نظام سلامت و وزارت بهداشت و درمان تعیین می‌شود.

روشهای رادیو گرافی و سونوگرافی از جمله اقدامات تشخیصی هستند که در بیشتر موارد در صورت عدم دقت، می‌توانند مسیر تشخیص، کنترل و درمان بیماری را تغییر دهند و حتی به قیمت جان بیمار ختم شوند. امروزه مراکز رادیولوژی ، سونوگرافی و ماموگرافی مجهز، دقیق و مدرن زیادی در اغلب شهرها از جمله اصفهان وجود دارد که گزینش و مراجعه به آنها می‌تواند نتایج مثبتی در پی داشته باشد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
تشخیص شکاف کام در سونوگرافیتشخیص شکاف کام در سونوگرافی

یکی از اختلالاتی که در دوران جنینی و با کمک سونوگرافی قابل تشخیص است شکاف لب و کام است. شکاف کام و شکاف لب در سونوگرافی آنومالی اسکن سه ماهه دوم و حتی گاهی در غربالگری سه ماهه اول قابل تشخیص است. ... ادامه مطلب

افزایش واسکولاریته یعنی چه؟افزایش واسکولاریته یعنی چه؟

واسکولیت التهاب رگ های خونی است تغییرات آن در این ناحیه شامل ضخیم شدن، ضعیف شدن، باریک شدن یا زخم شدن است . سونوگرافی واسکولیت روش تشخیصی برای این ... ادامه مطلب

سونوگرافی داپلر واریس پا به چه دلیل انجام میشود؟سونوگرافی داپلر واریس پا به چه دلیل انجام میشود؟

سونوگرافی داپلر عروق پا، یکی از روش هایی است که بدون ایجاد عوارض، در کمترین زمان ممکن به نتایج دقیقی در رابطه با بررسی فشار خون، جریان خون و یا سرعت اندازه گیری جریان خون برسد. در طی سونوگرافی داپلر، امواج صوتی در طی تماس با گلبول های قرمز در خون می تواند به نتایج دقیقی دست پیدا کند. ... ادامه مطلب

پانورکس چیست؟پانورکس چیست؟

پانوركس يكي از مرسوم‌ ترین رادیوگرافی‌ تشخيصي در دندانپزشكي است. در اين نوع راديوگرافي دندانپزشك می‌ تواند كل دندانها و استخوانهای فک بالا و پایين بيمار را در يك كليشه ببيند. دستگاه پانورکس یکی از دستگاههای بسیار مهم در دندان پزشکی است که وظیفه آن عکسبرداری از دندان ها به صورت پاناروما و کامل است ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465